Menu

Nieuws over de Neder Banaan

Updates uit de kas, weetjes over de nieuwe bananensoorten die we telen; je zit hier op de juiste plek om op de hoogte te blijven van alles over de Neder Banaan!

In hartje Nederland vind je sinds kort een speciale kas. Hier groeit de allereerste banaan van Nederlandse bodem: de NederBanaan. De NederBanaan is het eerste product van de NederGroep en meteen een heel bijzonder visitekaartje.

lees meer

Hij is geel, krom en… tja: wat weet jij eigenlijk nog meer over de banaan? Alles wat je moet weten over deze populaire fruitsoort.

lees meer

Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar in de jaren vijftig was de banaan in Nederland een echte luxeproduct. En laat de opa van één van de NederBanaan-initiatiefnemers in die tijd nou net een hele goede bananenstoker zijn…

lees meer

Het is 2017. Bij de WUR denken professor Gert Kema en een aantal collega’s en studenten na over de Panamaziekte. Deze bodemschimmel bedreigt de wereldwijde productie van de banaan. Kunnen we in Nederland niet een eigen banaan telen, vragen ze zich af.

lees meer
  • 1/1