De kromme wereld van de banaan in een boek
De banaan is bij uitstek een voorbeeld van de moderne voedselproductie. Het is namelijk een succesvol, maar tegelijk kwetsbaar gewas. Het nieuwe boek De Banaan geeft een inkijkje in de banenteelt, de wereldwijde handel en de toekomst van de gele vrucht.
Biri Bana: een heel speciaal speciaalbiertje
Als het dan eenmaal lukt om in Nederland bananen te telen, wil je er ook wat mee. Daarom sloeg het Edese Neder Banaan de handen ineen met brouwerij Kleiburg in Amsterdam.
Het Kippenlijntje met Biri Bana
Speciaal voor de (thuis)chef een heerlijk recept met Biri Bana: Het Kippenlijntje. De romige smaak van het bananenbier past perfect bij het vettige mondgevoel van de kip.
Neder Banaan & WUR: strijden voor geelkleurige toekomst
Bananen in overvloed zou je denken als je in het fruitschap van de supermarkt kijkt. Maar de banaan wordt wereldwijd bedreigd door een bodemschimmel die zich razendsnel verspreidt.
Kleiburg: kloosterbrouwerij met een twist
Een protestants klooster in een flat in de Bijlmer. Niet katholiek en ook niet verstopt in een oud gebouw in de bossen. Om zelfvoorzienend te zijn startte oprichter en abt Johannes van den Akker Brouwerij Kleiburg.
Neder Groep: lokaal als het nieuwe normaal
Als het lukt om bananen in Nederland te telen, ligt de wereld – of beter gezegd: ons eigen kikkerland – aan je voeten. Zo besloot Pieter Vink in 2018 dat hij na het succes van Neder Banaan nog lang niet klaar is met ‘Neder’.