Pulled
banana

bananen
bier

Banana
undies

Plant
Pallet

Een lekker voordeel van al dat onderzoek in onze kas? Het levert heerlijke bananen op. Die willen we natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Net als de reststromen uit de kas, zoals de stammen, bladeren en bananenschillen. Samen met studenten, start-ups en voedselmakers innoveren we erop los. Zo gaan we voedselverspilling tegen en maken we de bananenteelt duurzamer! Heb jij ook een goed idee om nog meer uit de banaan te halen? Kom eens langs in de kas. We gaan graag met je in gesprek!

Pulled peel

De schil van de banaan gooi je waarschijnlijk weg. Maar wist je dat die eetbaar is? Even marineren en bakken en je hebt Pulled Peel. Een heerlijke, veganistische vleesvervanger met een knapperige bite. Door de samenwerking met Banana Business benutten we straks écht de hele Neder Banaan. 

bananen bier

Als het dan eenmaal lukt om in Nederland bananen te telen, wil je er ook wat mee. Daarom sloeg Neder Banaan de handen ineen met brouwerij Kleiburg in Amsterdam. Het resultaat? Biri Bana. Het allereerste biertje gemaakt met Nederlandse bananen.

Banana undies

Na de oogst wordt de stam van een bananenplant omgehakt. Zonde toch? Want in die stam zitten krachtige vezels, waar je textiel van maken. Zo ontstond MUSA Intimates. Lingerie die niet alleen comfortabel zit, maar ook een steentje bijdraagt aan een duurzamere bananen- én fashion industrie.

Plant pallet

Elke dag gaan er miljoenen pallets de wereld over. Allemaal gemaakt van hout. Kan dat niet duurzamer? Ja dus. Yellow-Pallet gebruikt namelijk de stam van de bananenplant als houtvervanger. Zo krijgen ook de stammen van Neder Banaan een tweede leven. 

Mini-eclair

Een eclair eten is echt een verwenmomentje voor jezelf. Banketbakkerij Ritmeester maakt de mini-eclair nog lekkerder door er Neder Banaan aan toe te voegen. Gevuld met romige slagroom en afgemaakt met zoet bananenglazuur.

Binnenkort meer