Vleesver­vanger met een knapperige bite

Per jaar eten we in Nederland 720 miljoen bananen. Alleen de vrucht eten we op, de schil gooien we weg. Zonde toch? Daarom werkt Neder Banaan samen met Banana Business. Deze start-up tovert bananenschillen in om heerlijke vleesvervangers!

Van schil tot pulled peel

De schillen worden hiervoor gekruid met een geheime kruidenmix. Even bakken en je hebt Pulled Peel. Een verrassende veganistische,  vleesvervanger met een knapperige bite. Probeer het eens op een broodje met sla, rode kool, avocado en vegan mayonaise. 

 

lekker én verantwoord

In Pulled Peel komt alles samen waar we van houden. Door de schillen van bananen te gebruiken, vindt er minder voedselverspilling plaats. Bovendien hebben deze plantaardige reepjes een veel lagere footprint dan vlees. Lekker bezig!

niet elke schil is geschikt voor consumptie

Voor je zelf thuis aan het bakken slaat: dat is geen goed idee. Bij de teelt van gewone bananen worden namelijk veel pesticiden gebruikt. Die wil je niet binnen krijgen. Neder Bananen worden op biologische wijze, zonder chemische bestrijdingsmiddelen geteeld. Daardoor zijn de schillen geschikt voor consumptie.