Duurzame Lingerie van bananen­planten

De bananenplanten geven maar één keer vruchten. De boeren hakken de planten daarom na de oogst om. Zo ontstaat wereldwijd een enorme berg stammen. Vaak worden ze op plantages verbrand, wat schade toebrengt aan het milieu. MUSA Intimates heeft een manier gevonden om deze stammen te gebruiken: ze maken er lingerie van! 

van stam naar textiel

De stam van de bananenplant uit drie lagen. De buitenste laag heeft ruwe vezels terwijl het binnenste deel juist hele fijne, fragiele vezels heeft. De laag daar tussenin is zacht en stevig: perfect voor het maken van lingerie. De vezels worden uit de stam gehaald, gedroogd en in elkaar gedraaid tot draad. Zo ontstaat bananentextiel: één van de sterkste natuurlijke stoffen ter wereld.

bananen­lingerie in jouw kast

We zijn er trots op dat de stammen van de Neder Banaan een tweede leven krijgen als underwear. Want door reststromen te benutten, zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig. Daardoor draag je MUSA Intimates met een nóg beter gevoel. Wil jij ook bananenlingerie in jouw kast? Check dan musaintimates.com.