BIRI BANA: EEN HEEL SPECIAAL SPECIAALBIERTJE

Als het dan eenmaal lukt om in Nederland bananen te telen, wil je er ook wat mee. Daarom sloeg Neder Banaan de handen ineen met brouwerij Kleiburg in Amsterdam. Het resultaat? Biri Bana. Het allereerste biertje gemaakt met Nederlandse bananen. En al smaakt-ie zeer toegankelijk, er zit een addertje in de kas. Want Biri Bana is een bier met een boodschap.

Weizen met een vleugje banaan

Voor het allereerste Nederlandse bananenbier gebruiken we gemoute tarwe. Tarwebier heeft van zichzelf namelijk al die lichtzoete tonen die lekker samengaan met banaan. Om de aroma’s van de banaan te bewaren, voegen we ze pas tijdens het vergisten toe. Zo ontstaat een licht troebel witbier (5,5%) met een zachte smaak, romige schuimkraag en subtiele tonen van banaan. Een mooi terrasbier in de stijl van de geliefde Weizen-bieren, maar dan nét even anders. 

Brouwers met een sociaal hart

Voor ze in jouw glas eindigen, maken de Neder Bananen een uitstapje naar de Amsterdamse Bijlmer. Daar vind je het Kleiklooster, een gastvrije ontmoetingsplek voor Amsterdammers die zoekend zijn in het leven of het moeilijk hebben. Van elk speciaalbier gaat een deel van de opbrengst naar deze maatschappelijke activiteiten. 

Proef het bananenbier

Benieuwd hoe dit frisse bier met Neder Banaan smaakt? Zo kun je het proeven:

  • Biri Bana op het terras? Spoor jouw favoriete horecazaak aan een proefbox aan te vragen.
  • Drink het frisse bier bij één van de proeflokalen van Brouwerij Kleiburg. De Proefzaak vind je in Amsterdam en Amersfoort.

Proost!