neder
banaan

KIJKJE IN DE KAS

KIJKJE IN DE KAS

In juni spotte wij de eerste bloem in de kas, zo werd de eerste Neder Banaan geboren. Ondertussen zijn we een aantal weken verder en hangen er meerdere bloemen met kleine banaantjes in de kas. De lampen en verwarming zorgen voor een optimaal klimaat met hoge luchtvochtigheid zodat de planten alle energie in de groei van de bananen kunnen stoppen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eerste bloemen zijn uitgegroeid tot volwaardige bananentrossen. Tijd voor een kijkje in de kas dus!

DE EERSTE TROS

De bloem die de geboorte van de eerste Neder Banaan markeerde is nu uitgegroeid tot een tros vol bananen. De groene bananen krijgen steeds meer de vorm die wij kennen van bananen in de supermarkt. Ze groeien omhoog richting het licht om zoveel mogelijk zonlicht op te kunnen vangen.

EÉN TROS, TWEE TROSSEN, DRIE TROSSEN…

In de kas zijn op dit moment meerdere bananentrossen te vinden. De één wat groter dan de ander. Sommige banaantjes komen net onder de bloembladeren vandaan en zijn een stukje dunner dan de bananen van de eerste tros.

VERSTOPTE BANANEN

Een groot aantal bananenplanten van het Cavendish ras heeft de afgelopen tijd een bloem gekregen. Bij een aantal bloemen moet je goed zoeken om de kleine vruchten tussen de bloembladeren te kunnen vinden.

MEER EN MEER BLOEMEN

Binnenkort zullen de laatste Cavendish bananenplanten een bloem krijgen. Wist je dat er verschillende rassen in de kas zijn te vinden? De Gros Michel, bakbananen en bierbananen zijn later geplant en zullen dus ook later bananen geven. Blijf Neder Banaan dus in de gaten houden!

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email