neder
banaan

Bezoek Neder Banaan op de Floriade

Bezoek Neder Banaan op de Floriade

Vandaag opende Koning Willem-Alexander de 7e Floriade in Almere. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ laten meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen zien. Op het World Food Pavilion draait het helemaal om het subthema ‘Feeding the City’. Neder Banaan mag onderdeel uitmaken van dit Gelderse paviljoen.

Inspireren

In de Neder Banaan kas wordt, in samenwerking met Wageningen University & Research, onderzoek gedaan naar een nieuwe teelttechniek die de banaan kan redden van de verwoestende Panamaziekte. Naast het onderzoek is de kas de broedplaats van verschillende innovatieve toepassingen. Zo worden de bananenschillen verwerkt tot een veganistische vleesvervanger en krijgen de bananen een podium in een fris bier. De stammen van de eenmalige plant worden verwerkt tot pallets en lingerie. Pieter Vink is directeur van Neder Banaan: “Met deze bijzondere toepassingen hopen wij de hele voedselketen te inspireren. Daarom laten wij Neder Banaan graag zien op het World Food Pavilion.”

Gelderse innovatie

Bezoekers worden op het World Food Pavilion meegenomen op een ontdekkingsreis door de boeiende wereld achter ons eten. Een reis langs innovatieve oplossingen uit de provincie Gelderland die bijdragen aan het behoud van een leefbare wereld.

Op het paviljoen is de 360 graden bioscoop van World Food Experience te vinden waar je een glimp op kan vangen van de Neder Banaan. In de dome, die bol staat van Gelderse innovatie, leer je onder andere meer over de bijzondere toepassingen van onze banaan. Daarnaast kunnen de jonge bezoekers naar hartenlust spelen en proeven op het smaak- en speelplein. De moeite waard voor een bezoek dus!

De Floriade is tot en met 9 oktober 2022 te bezoeken. Koop de tickets hier.

Lingerie van de bananenstam – Foto: Guy Ackermans

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email