neder
banaan

BANANENSCHILLEN EETBAAR MAKEN MET BANANA BUSINESS

BANANENSCHILLEN EETBAAR MAKEN MET BANANA BUSINESS

Per jaar eten we in Nederland 720 miljoen bananen. Alleen de vrucht eten we op, de schil gooien we weg. Zonde, want Banana Business weet hier wel raad mee! Neder Banaan werkt sinds januari samen met dit innovatieve bedrijf die van de bananenschil een eetbaar product maakt: de Pulled Peel.

STUDIEPROJECT

Het idee van de gekruide en gebakken bananenschil ontstond bij een groep studenten tijdens hun masteropdracht. Joëlle is één van de studenten aan Universiteit Maastricht: “We hadden wel eens gehoord dat het mogelijk was om iets eetbaars te maken van de bananenschil. Toen wij dit zelf in de keuken probeerden bleek het hartstikke lekker te zijn.” De groep won de pitch met hun creatieve idee en startte daarna officieel het bedrijf Banana Business.

PULLED PEEL

De Pulled Peel is een veganistisch product van gebakken bananenschil. Joëlle: “We waren geïnspireerd door pulled pork.” De geheime kruidenmix zorgt ervoor dat de Pulled Peel goed te gebruiken is op of in een pitabroodje, flammkuchen of wrap. “Laatst hebben we zelfs geëxperimenteerd met een bitterbal.”

WACHTEN OP DE OOGST

In het laatste kwartaal van dit jaar zullen de bananen uit de kas van Neder Banaan worden geoogst. Pieter Vink van Neder Banaan vertelt dat niets wordt weggegooid: “De bananen worden onder andere gebruikt in bananenbrood, sap en bier. Door onze samenwerking krijgen de schillen ook een goede bestemming.” Banana Business zal de verwachtte 12.000 schillen verwerken tot Pulled Peel. Een hele klus voor Joëlle en haar collega’s: “We kijken enorm uit naar de oogst. Dan kunnen wij weer aan de slag!”

TOEKOMST

Het doel van Banana Business is om de Pulled Peel daadwerkelijk als veganistische vleesvervanger op de markt te brengen. Maar zover is het nog niet: “We laten de Pulled Peel eerst aan een heleboel mensen proeven. Zo krijgen we een idee of er een markt is voor het product. De volgende fase gaat dus uitwijzen of we met de Pulled Peel verder kunnen.”

Benieuwd hoe het verder gaat met de Pulled Peel van Marit Aardema, Simone Borm, Daphne Groot, Minke ter Hedde en Joëlle van Wissen? Houd de website van Banana Business in de gaten!

Deel dit bericht met je vrienden

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email